Dakgoten & regenpijpen

Verstopte Dakgoot & Regenpijp?

Dakgoten worden gebruikt om regenwater af te voeren, maar als het flink heeft regent kunnen dakgoten behoorlijk wat vuil verzamelen: takjes, vallende bladeren, opwaaiend plastic en andere viezigheid, mos, vogelpoep, in regenwater opgelost materiaal, het afval van dakpannen.

Bij verstopping van de dakgoot kan het zijn dat uw regenwaterafvoer verstopt is. Deze afvoer kan dan het regenwater niet meer afvoeren, waardoor de goot zal volstromen. Ook uw regenpijp kan verstopt raken door vuil of bladeren. Doordat water de weg van de minste weerstand volgt zal het langs uw muren gaan lopen, uw dakgoot zal gaan overlopen en met als mogelijk gevolg lekkages! Ook uw muren kunnen aangetast worden, daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

Voorkom lekkages en verstoppingen

Wacht niet totdat het te laat is en zorg ervoor dat uw regenwaterafvoer goed onderhouden wordt. Controleer daarom ook regelmatig uw dakgoot op bladeren en vuil. Als deze schoon is, komt er geen vuil en troep mee met het wat er dat door uw regenwaterafvoer stroomt en zal de regenpijp het water goed blijven afvoeren.

Verhelpen van lekkages en verstoppingen

Heeft u al last van lekkage door een verstopte regenwaterafvoer? Geen nood, maar laat het niet verslonzen. Neem direct contact op om de lekkage te verhelpen en de oorzaak op te sporen. De lekkage kan zich namelijk snel verspreiden en veel schade aanrichten. wij kunnen met behulp van hoge druk reinigingsmachines uw regenafvoer ontstoppen, schoonmaken en de wateroverlast verhelpen.

Laat Loodgieter Alert tijdig uw probleem oplossen.

En altijd een scherp tarief!

Neem vrijblijvend contact op met Alert Loodgietersbedrijf voor advies over uw huidige situatie.